Greet De Schrijver – Dietiste

Hou het simpel

Mijn passie gaat uit naar gezellig samen zijn, natuur, beestjes (vooral katten, en zeker mijn eigen schattige pluizenbol Nelly), sporten, masseren en… eten. Ik schrijf bewust eten want ik ben wellicht een van de weinige diëtisten die zelf geen passie heeft voor koken, laat staan bakken. Wat niet wil zeggen dat ik het niet doe. Ik kook zo goed als dagelijks en maak af en toe zelfs ns wat gebak, als er chocolade bij komt kijken en het gemakkelijk te maken is tenminste. Koken gebeurt bij mij tijdsefficiënt, en ik sta er eigenlijk steeds weer van versteld hoe weinig tijd het vergt om iets gezond en lekker te maken. Hetgeen je op tafel tovert, hoeft dus heus geen moeilijke creatie te zijn.

Mijn motto is dus: hou het simpel! Tenzij je graag kookt en je het graag wat uitdagender maakt.

Het is nooit te laat om te veranderen

Ik ben eigenlijk altijd al geïnteresseerd geweest in gedragsveranderingen. Alleen heb ik me de eerste 10 jaar van m’n carrière gefocust op politie en justitie. Ik ben namelijk opgeleid als Criminologe, gespecialiseerd in Politie en Internationale Relaties. Ik heb na mijn afstuderen 2,5 jaar aan de Universiteit in Leuven studenten begeleid, daarna heb ik vormingen verkeersveiligheid gegeven binnen het VIAS Institute.
Doorheen de jaren is mijn voorliefde voor sport en gezond leven steeds meer en meer gegroeid, en tegelijk besefte ik dat voeding een cruciale rol speelt in onze gezondheid. In 2009 schoolde ik me eerst bij tot sportverzorger, met specialisatie in massage. In 2013 volgde ik de opleiding Fitness Instructeur. En ten slotte heb ik me omgeschoold tot diëtiste. En hoewel ik nu stilaan verzadigd ben van examens en proeven blijf ik me nog steeds bijscholen. Vooral opleidingen rond communicatie en persoonlijke ontwikkeling spreken me het meeste aan.

Een mens evolueert en groeit, je hoeft dus niet per se te blijven zitten waar je nu bent.

Volg je passie en blijf in beweging.

6 jouw lichttorens

Mijn doel

Mijn ambitie is om je een kwalitatieve en duurzame begeleiding aan te bieden, waarbij ik je zoveel mogelijk ondersteun in je eigen, persoonlijke groeiproces.
Dit door samen op zoek te gaan naar opportuniteiten, kansen, talenten en oplossingen voor ondermijnende hindernissen. Zodat je veranderingen kunt maken die je voor altijd kan volhouden.

Hierbij geef ik je graag mijn verworven kennis en inzichten mee.
En reik ik je de nodige tools en hulpmiddelen aan die je extra zullen versterken.

Mijn stijl

Ik wil samen met jou op zoek gaan naar je successen en je valkuilen, toch ben ik geen diëtiste die je op de vingers zal tikken en je zal zeggen dat je fout bezig bent. Wel kan ik je wijzen op aanwezige obstakels en smoesjes. Moeilijke momenten en herval in ongewenst gedrag zullen sowieso voorkomen. Ze zijn normaal, dat wil natuurlijk niet zeggen dat je ze zomaar moet laten gebeuren. Het zijn leermomenten die je inzicht verschaffen. Ik help je graag deze inzichten te ontrafelen en samen op zoek te gaan naar de mogelijkheden binnen jouw leven en jouw voorkeuren. Zo kunnen we stap voor stap richting je doelen toe werken.

Specialisaties

Gewichtsverlies: op een positieve manier richting een gezond gewicht.

Gewichtscontrole: samen een gezonde levensstijl uitstippelen die bij jou past.

Gewichtstoename: op een natuurlijke manier spiermassa bevorderen.

Recreatieve en competitieve sporters: de ideale voeding voor betere prestaties en herstel.

Vegetarisch en veganistische voeding: een diervriendelijke en energieke levensstijl (verder) ontplooien met een gevarieerd, lekker en natuurlijk eetpatroon.

Medische aandoeningen zoals hart-en vaatziekten, diabetes type 1 en type 2, hoge bloeddruk, hoge cholesterol, metabool syndroom, kanker, chronische ziekten zoals MS, vermoeidheid, … : jouw huidige klachten aanpakken door samen een zo gezond mogelijke levensstijl te ontwikkelen.

Mijn opleidingen op een rijtje

Criminologische Wetenschappen (UGent)

 Internationale Betrekkingen en Conflictbeheersing (K.U.Leuven)

Sportverzorger (Syntra en Naqi)

Anders omgaan met spanningen en conflicten (PRH)

Introductie in assertiviteit (Vormingplus)

Geweldloos communiceren (De Onderstroom)

Motiverende gespreksvoering (Kern vzw)

Introductie NLP (School voor NLP)

Slachtofferhulp (vrijwilligersopleiding CAW Zuid-Oost-Vlaanderen)              

Instructeur Fitness (Syntra)

Voedings- en Dieetkunde (Odisee, Gent)

Psychodiëtiek (Kintu)   
Tekening van An De Winter.