Greet De Schrijver – Dietiste

WhatsApp Image 2020-01-24 at 15.41.09

Hou het simpel

Mijn passie gaat uit naar gezellig samen zijn, natuur, beestjes (vooral katten, en zeker mijn eigen schattige pluizenbolletjes Nelly en Rudy), sporten, masseren en… eten. Ik schrijf bewust eten want ik ben wellicht een van de weinige diëtisten die zelf geen passie heeft voor koken, laat staan bakken.

Wat niet wil zeggen dat ik het niet doe. Ik kook zo goed als dagelijks en maak af en toe zelfs ns wat gebak, als er chocolade bij komt kijken en het gemakkelijk te maken is tenminste. Koken gebeurt bij mij tijdsefficiënt, en ik sta er eigenlijk steeds weer van versteld hoe weinig tijd het vergt om iets gezond en lekker te maken.

Mijn motto is dus: hou het simpel! Tenzij je graag kookt en je het graag wat uitdagender maakt.

Het is nooit te laat om te veranderen

Ik ben eigenlijk altijd al geïnteresseerd geweest in gedragsveranderingen. Alleen heb ik me de eerste 10 jaar van m’n carrière, als Criminologe, gefocust op politie en justitie. Doorheen de jaren is mijn voorliefde voor sport en gezond leven meer en meer gegroeid, tegelijk besefte ik dat voeding een cruciale rol speelt in onze gezondheid.

In 2009 schoolde ik me eerst bij tot sportverzorger, met specialisatie in massage. In 2013 volgde ik de opleiding Fitness Instructeur. En ten slotte heb ik me omgeschoold tot diëtiste. En hoewel ik nu stilaan verzadigd ben van examens en proeven blijf ik me nog steeds bijscholen. Vooral opleidingen rond communicatie en persoonlijke ontwikkeling spreken me het meeste aan.

Ondertussen ben ik lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van diëtisten, voorzitter van de werkgroep van Oost-Vlaamse diëtisten, neem ik deel aan de Eerstelijnszorg in de regio Aalst en organiseer ik regionale samenkomsten met de diëtisten uit de Aalsterse regio.

Samen kunnen we meer dan alleen!

Tekening van An De Winter.
Tekening van An De Winter.

Specialisaties

Gewichtsverlies: op een positieve manier richting een gezond gewicht.

Gewichtscontrole: samen een gezonde levensstijl uitstippelen die bij jou past.

Gewichtstoename: op een natuurlijke manier spiermassa bevorderen.

Recreatieve sporters: plannen van de ideale voeding voor betere prestaties en herstel.

Vegetarisch en veganistische voeding: een diervriendelijke en energieke levensstijl (verder) ontplooien met een gevarieerd, lekker en natuurlijk eetpatroon.

Medische aandoeningen zoals hart-en vaatziekten, diabetes type 1 en type 2, hoge bloeddruk, hoge cholesterol, metabool syndroom, kanker, chronische ziekten zoals MS, vermoeidheid, … : jouw huidige klachten aanpakken door samen een zo gezond mogelijke levensstijl te ontwikkelen.

Mijn opleidingen op een rijtje

Criminologische Wetenschappen (UGent)

Internationale Betrekkingen en Conflictbeheersing (K.U.Leuven)

Sportverzorger (Syntra en Naqi)

Anders omgaan met spanningen en conflicten (PRH)

Introductie in assertiviteit (Vormingplus)

Geweldloos communiceren (De Onderstroom)

Motiverende gespreksvoering (Kern vzw)

Introductie NLP (School voor NLP)

Slachtofferhulp (vrijwilligersopleiding CAW Zuid-Oost-Vlaanderen)

Instructeur Fitness (Syntra)

Voedings- en Dieetkunde (Odisee, Gent)

Psychodiëtiek (Kintu)

Blog en Extra Informatie over en van Greet