Surfen surfen golf surfen

De grote golf van Kanagawa - Katsushika Hokusai

Sta je op je eigen surfplank of sta je bij iemand anders op de plank? Sta je in dat laatste geval voor of achteraan? Stuur jij, de ander of beide? Als jij stuurt, stuur je de ander dan sterk of heeft die ook iets te zeggen? Als de ander stuurt, durf je dan ook je stem laten horen, surf je mee en geniet je, geef je ‘tegenwind’?

Zie je de golf, die je gaat pakken, al van ver aankomen of wordt je er wel eens of vaak door verrast?

Wordt je regelmatig overspoeld door een golf van verwachtingen van anderen of van jezelf, oordelen, deadlines, te veel mails, taken, keuzes…

Als die golf toch te snel of van de verkeerde richting aankomt: kan je rechtop blijven, duik je alvast het zalige water in, wordt je de diepte in gesleurd? En is het een uitdaging terug boven te komen of geniet je van de stroom naar boven?

Bij het omgaan met stress gaat het o.a. over de golven te kunnen voorspellen, die krul te nemen die jij verkiest, al liggend te peddelen zolang jij dit nuttig vindt. En als je op een woeste of onrustige zee zit, te zien welke golf je kan nemen en op welke manier. Zonder nog herhaaldelijk in een waterval terecht te komen. 

Vind die golf die met jou mee rolt in het leven.

 

Geef een reactie