Hummus is een handige en lekkere manier om groenten toe te voegen aan elke maaltijd.
Basisrecept Hummus
200g kikkererwten die je een nacht hebt laten weken (na grondig afspoelen) of een blik kikkererwten + 6 eetlepels olijfolie + 1 eetlepel vers citroensap
Basis – Versie 1:
een derde van de basis + 10 eetlepels sojadrink + 2 eetlepels citroensap + peper + zout –> dit geeft een iets vastere textuur
Basis – Versie 2:
een derde van de basis + 5 eetlepels sojadrink + 1 eetlepel citroensap + een handje platte peterselie + peper + zout
Basis – Versie 3:
een derde van de basis + een halve avocado + peper + zout
TIPS:
- Best kan je de hummus vers bereiden. In de kant-en-klare versies is het zout- en vetgehalte vaak hoog. Verse hummus kan ingevroren worden.
- Je kan eindeloos variëren in kruiden, groenten, noten en vruchten die je toevoegt aan de kikkererwten.
- De kikkererwten kan je vervangen door andere peulvruchten zoals linzen, erwten,…
- Overdrijf niet met de toegevoegde hoeveelheid plantaardige olie. Voeg beter een andere vloeistof toe.
- Let wel: de hummus bevat vaak al veel vet, dus voeg geen extra vet meer toe aan de maaltijd.