Wanneer je begeleid wordt door een diëtist met het FODMAParme dieet, kan het toch moeilijk lijken om te variëren in seizoensgebonden verse groenten en fruit.
Uiteraard hebben we ook de serres waardoor we gans het jaar door verse groenten kunnen vinden bij de boeren en in de winkels. Ook exotisch fruit kan je vinden in de winkels. Best eet je deze ter afwisseling bij voorkeur in de wintermaanden. Deze vind je terug op je lijst van het FODMAParme dieet die je kreeg van jouw diëtist.
Om je zoektocht te vergemakkelijken, zal je op deze blog elke maand een overzicht krijgen van seizoensgroenten en -fruit die FODMAParm zijn. Indien ze beperkt te eten zijn in het FODMAParme dieet, vind je de hoeveelheid vermeld.
SEPTEMBER |
aardappel |
andijvie |
aubergine |
bleekselder 1/4 stengel |
broccoli 50g |
chinese kool |
courgette |
groene selder 1 stengel |
knolselderij |
komkommer |
koolrabi |
kropsla |
maiskolf 1/2 (45g) |
paksoi |
paprika |
flespompoen 30g |
japanse pompoen |
prei groene deel 30g |
prinsessenboon |
raap(steel) |
radijs |
rammenas |
rode biet 30g |
rodekool |
savooikool 35g |
spinazie |
tomaat |
venkel 50g |
warmoes |
waterkers |
wittekool |
wortel |
druif |
frambozen 10 stuks (45g) |
meloen zie type op fodmaparme lijst |