Blogreeks #histamine intolerant n°5

Vermoed je dat je intolerant of gevoelig bent voor histamine waardoor je allerlei lastige symptomen hebt?

Vooraleer je voedingsmiddelen begint te schrappen, zette je de vorige stappen van onze Blogreeks #histamine intolerant n°1, n°2, n°3 en n°4?

In Blogreeks #histamine intolerant heb je 5 STAPPEN die je eerst kan zetten.

In de eerste blogpost van de Blogreeks #histamine kan je lezen wat de primaire bronnen van histamine zijn en welke 1e STAP je kan zetten

In de tweede blogpost van de Blogreeks #histamine lees je de 2e STAP: de algemene VOEDINGsadviezen om toe te passen.

De derde blogpost van de Blogreeks #histamine met STAP 3 geeft je de mogelijkheid om verder uit te zoeken welke andere allergieën, pseudo-allergieën of bijvoorbeeld aandoeningen zoals mastocytose aan de bron kunnen liggen en de oorzaak zijn van meer histamine die klachten geeft.

STAP 4 in de Blogreeks #histamine vertelt over de Histamine Emmer die je op allerlei manieren onbewust vult en bewust kan ledigen of minder gevuld houden.

@jessbailey.com.au

Heb je alle vorige 4 stappen gezet en merk je geen verbetering van je klachten? Dan kan STAP 5 voor een opluchting zorgen.

Hier volgt STAP 5!

STAP 5

Een HISTAMINE ARM DIEET kan gevolgd worden indien alle voorgaande maatregelen niet voldoende lastvermindering geven.

Het histamine-arm dieet bestaat uit een eliminatie- én herintroductiefase. In de eerste weken elimineer je zeer strikt histamine houdende voedingsmiddelen: de eliminatiefase. Dan volgt de herintroductiefase waarmee je te weten komt in welke mate je gevoelig bent, of je klachten werkelijk zijn gekoppeld aan de histamine in je voeding en wanneer die klachten overgaan als je je histamine emmer niet continu meer blijft vullen (zoals in de eliminatiefase).

Het histamine arm dieet is een zeer streng dieet en histaminevrije voeding blijven handhaven is een hele uitdaging die praktisch niet haalbaar is op lange termijn. Het is belangrijk de histamine triggers die voor jou van toepassing zijn te vinden. Zo hoef je niet onnodig streng beperkt te eten.

Geef een reactie