Op aanvraag : Recept SPELTLASAGNE met GROENTEN

SPELTLASAGNE met GROENTEN

Groenten : Rooster in de oven in een ovenschaal op 220°C, 25 minuten: fijngesneden 1/2 rode biet, 3 wortelen, 2 ajuinen met 3 eetlepels olijfolie + voeg na 15 minuten 1/2 bakje gesneden champignons toe, voeg 5 minuten voor het einde een bussel gesneden warmoes toe. Laat licht afkoelen.20150223_124502

Saus: bak een ajuin in olijfolie. Voeg 1 liter passata van tomaten toe. En kruid op smaak met oregano, peper, zout en platte peterselie. Laat dit 5 minuten koken.

Rasp 2 types kaas (175g samen) bv Parmezaanse kaas en Emmentaal en meng.

De ovenschaal (afmetingen: 20cm op 30cm en 4cm hoog) vullen: olie de bodem in met olijfolie en breng een dunne laag van de saus aan. Leg hierop 4  speltlasagnevellen. Beleg met de helft van de groenten, één derde van de tomatensaus en de helft van de kaasmix. Leg hierop 4  speltlasagnevellen. Beleg met de rest van de groenten en één derde van de saus. Leg hierop 4  speltlasagnevellen. Beleg met de rest van de saus en de kaasmix. Bak in de oven op 180°C hete lucht of 200°C standaardoven gedurende 40 minuten.

20150223_130210 20150223_130321

— Et voilà! Smakelijk! —

20150223_133421

 

 

2 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit!
    Nooit aan gedacht om daar rode biet in te verwerken! Zeer origineel!
    Heb ‘t op m’n ‘to-try’-lijstje gezet!

Geef een reactie