SPELTLASAGNE met GROENTEN
Groenten : Rooster in de oven in een ovenschaal op 220°C, 25 minuten: fijngesneden 1/2 rode biet, 3 wortelen, 2 ajuinen met 3 eetlepels olijfolie + voeg na 15 minuten 1/2 bakje gesneden champignons toe, voeg 5 minuten voor het einde een bussel gesneden warmoes toe. Laat licht afkoelen.
Saus: bak een ajuin in olijfolie. Voeg 1 liter passata van tomaten toe. En kruid op smaak met oregano, peper, zout en platte peterselie. Laat dit 5 minuten koken.
Rasp 2 types kaas (175g samen) bv Parmezaanse kaas en Emmentaal en meng.
De ovenschaal (afmetingen: 20cm op 30cm en 4cm hoog) vullen: olie de bodem in met olijfolie en breng een dunne laag van de saus aan. Leg hierop 4 speltlasagnevellen. Beleg met de helft van de groenten, één derde van de tomatensaus en de helft van de kaasmix. Leg hierop 4 speltlasagnevellen. Beleg met de rest van de groenten en één derde van de saus. Leg hierop 4 speltlasagnevellen. Beleg met de rest van de saus en de kaasmix. Bak in de oven op 180°C hete lucht of 200°C standaardoven gedurende 40 minuten.
— Et voilà! Smakelijk! —
Ziet er heerlijk uit!
Nooit aan gedacht om daar rode biet in te verwerken! Zeer origineel!
Heb ‘t op m’n ‘to-try’-lijstje gezet!
Dank je!