123 Piano

Deze weken staan er in Gent verschillende piano’s om op te tokkelen voor ‘123-piano’.

Jij hebt helemaal geen piano nodig voor dé 123-piano die ik je vandaag wil meegeven!

123piano

Speelde je wel eens 123-piano als kind? Het spel waarbij je plots stokstijf probeerde te blijven staan wanneer diegene die aan was omdraaide na “123-piano” te hebben afgeklopt op de muur?

Bij Rroom spelen we dat spel regelmatig met een net iets ander doel! We geven mee aan onze klanten dat je elke dag opnieuw, elke keer wanneer je naar de koekenkast, de frigo, de chipszak,… aan het stappen bent, of zelfs als je al aan het graaien bent, je 123-piano met jezelf mag doen.

Jouw nieuwe spelregels:

o Wanneer je je bewust bent dat je naar die koekenkast, chipszak of frigo op weg bent of deze zelfs al geopend hebt of ja zelfs als je deze reeds terug dicht hebt gedaan,…

o Tel af: 1…2…3…piano!

o Blijf stokstijf staan/zitten/hangen/liggen/gebukt/gehurkt/uitgerekt op de tippen van je tenen,… in de houding die je hebt.

o Voel, observeer, ervaar wat je lichaam jou zegt:

Waar voel je spanning? Enkel je spieren die je in deze houding houden? Waar voel je nog spanning: Slaat je hart wat sneller dan normaal? Zijn je ogen open gesperd of net moe? Is je maag aan het knorren van de honger of voel je een hunkering, een goestingske? Hoe is het met je ademhaling gesteld: snel, diep, mega traag, oppervlakkig,… ? Wat met die hersenen: zijn/waren ze met andere zaken bezig, aan het piekeren, aan het wegvluchten van een vervelende taak? Is je lichaam in topvorm, voelt het wat stressy, krijg je signalen van vermoeidheid? Wat voel je?

Hier zijn miljoenen antwoorden mogelijk. De antwoorden zijn verschillend van persoon tot persoon, van seconde tot seconde, van plaats tot plaats, van humeur tot humeur en zo veel meer.

Ontdek wat er nu met jou aan de hand is en… wat je ECHT nodig hebt.

o Durf bij het loslaten van je spanning om in de houding te blijven, een grote zucht te laten. Draai om en kies datgene te doen wat je ECHT ECHT ECHT van doen hebt. Zorg voor jezelf, laat het niet aan ongezonde voedingsmiddelen over want zij dragen geen zorg voor jou en jouw prachtig lichaam.

Wil je voor andere strategieën kunnen kiezen dan onnodige eetmomenten inschakelen? In de workshops ‘Voel & Eet Snugger’ gaan we aan de slag om leuke bij jou passende manieren te scheppen zodat die zelfzorg een boost krijgt.

De volgende en laatste van 2019 ‘Voel & Eet Snugger’ gaat door op:

donderdagen 10, 17 en 24 oktober 2019

Start: 19u, Einde: 21u

bij Rroom Gent,

met de eerste keer een 3e workshop er aan gelast!

Inschrijven voor de 3 momenten eind 2019 kan via: Voel & Eet Snugger oktober of mail naar evi@rroom.be .

Voor zij die de 2 eerste dagen al volgden, stuur een mail naar evi@rroom.be en je kan deelnemen op 24 oktober!

FREEZE !!! ;D

 

Geef een reactie